nieuws

Nieuws en updates

Nieuw in DS File: Photo Backup

3-4-2017

DS File biedt nu ook Photo Backup. U kunt hiermee nieuwe en bestaande foto's back-uppen naar Porton Private Cloud. Bij verlies of diefstal van uw telefoon bent u zo uw dierbare foto's niet kwijt.

Heeft u geen mobiel internet, of wilt u simpelweg niet teveel bandbreedte gebruiken, dan kunt u instellen dat de foto's alleen worden geüpload bij een wifi verbinding.  Klik hier om DS File te downloaden . Kijk voor een stap voor stap uitleg voor het instellen van DS File onder 'Handleidingen en downloads'.

DS File biedt nu ook Photo Backup. U kunt hiermee nieuwe en bestaande foto's back-uppen naar Porton Private Cloud. Bij verlies of diefstal van uw telefoon bent u zo uw dierbare foto's niet kwijt.

Heeft u geen mobiel internet, of wilt u simpelweg niet teveel bandbreedte gebruiken, dan kunt u instellen dat de foto's alleen worden geüpload bij een wifi verbinding.  Klik hier om DS File te downloaden . Kijk voor een stap voor stap uitleg voor het instellen van DS File onder 'Handleidingen en downloads'.

Software update

21-9-2021

Cloud Station Drive en DS Cloud kunnen vanaf 27 september 2021 niet meer worden gebruikt. Synology Drive vervangt Cloud Station Drive en bevat dezelfde functionaliteit die u gewend bent. Klik lees meer voor meer informatie. 

Om de verbinding met uw Private Cloud en synchronisatie te herstellen dient u de software op uw eigen apparaat te updaten. De oorspronkelijke verbinding naar uw Private Cloud wordt dan gebruikt om hierna weer connectie te maken. Neem de volgende stappen:

 1. Download Synology Drive via de downloadsectie op de Porton website: https://www.porton.nl/support/#section-3 
 2. Installeer Synology Drive op uw computer. 'Cloud Station Drive' zal tijdens de installatie automatisch worden vervangen door 'Synology Drive'.
 3. Synology Drive neemt de verbindingsinstellingen automatisch over.
 4. Bekijk eventueel de geüpdatete instructiehandleiding via de account pagina.

   

Mobiel & Tablet: DS Cloud
Het alternatief voor DS Cloud, genaamd Synology Drive, hebben wij voorlopig nog niet volledig en veilig genoeg bevonden. Zodra er een alternatief of geschikte versie beschikbaar is zullen wij u hierover informeren via e-mail en website.
  

Bescherming tegen ransomware

11-05-2016

Internetcriminelen verspreiden schadelijke software die bestanden versleutelt. Om de versleuteling van deze software (ook wel ransomware genoemd) ongedaan te maken, wordt dan een geldbedrag gevraagd.

Porton: het beste wapen tegen ransomware


Bestandsgeschiedenis met Cloud Station

De slimme synchronisatiesoftware Cloud Station synchroniseert bestanden van en naar Porton Private Cloud. Met Cloud Station kunnen 4 versies bestandsgeschiedenis bewaard worden zodat versleutelde bestanden hersteld kunnen worden naar een niet versleutelde versie. Ook heeft Porton specifieke backup oplossingen voor een groot aantal NAS-aanbieders, waaronder Synology.

Automatische backups maken

Door backups te maken naar een of meerdere locaties voorkom je onherstelbaar verlies en zijn bestanden altijd nog beschikbaar vanaf de backuplocatie.

Software

Porton ondersteunt een aantal professionele backupprogramma's die gratis en eenvoudig te gebruiken zijn. Bovendien heeft Porton eenvoudige handleidingen geschreven om deze programma's te gebruiken met Porton Private Cloud.

Backup advies op maat

Voor een backup advies op maat of meer informatie over bescherming tegen ransomware kan contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Nieuw backupprogramma

9-11-2017

Onder onze gebruikers bleek behoefte aan een eenvoudigere manier om backups maken. We zijn daarom op zoek gegaan naar een alternatief backupprogramma. Een programma kwam het beste uit de test.. 
 

Logo GoodSync

 

 

 

 

GoodSync
Het beste uit de test kwam het backup- en synchronisatieprogramma GoodSync. Het is eenvoudig in gebruik en heeft een aantal sterke voordelen:

Van links naar rechts

GoodSync maakt backuptaken een stuk overzichtelijker en werkt van links naar rechts. Links is de locatie waarvan de backup gemaakt moet worden. Rechts de backuplocatie: Porton Private Cloudstorage.

Backups terugzetten is net zo eenvoudig. Je draait de richtingen om en zet hiermee de gewenste bestanden terug.

Wat was nog meer doorslaggevend?

 • Backups kunnen voorzien worden van encryptie
 • Backups kunnen planmatig uitgevoerd worden
 • Geschikt voor beginnende en ervaren gebruikers
 • Bestanden zijn leesbaar in de Private Cloud

 Hoe kan GoodSync gebruikt worden?

GoodSync is beschikbaar bij ieder Basic- en Smart Access abonnement. Ben je al klant? Ga dan naar je accountpagina en bekijk de nieuwe instructiehandleiding.

Indien je nog geen abonnement hebt afgesloten, bekijk hier ons complete aanbod.

Vragen?

Heb je vragen over GoodSync? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Porton Backup 2.0.7

31-5-2020

Porton backup 2.0.7 is nu beschikbaar voor Windows Mac en Linux:

Release notes 2.0.7.

 • Backups automatisch en periodiek uitvoeren
 • Backups beheren via een ingebouwde bestandsverkenner
 • Per map verfijnen van de backupselectie
 • Uitgebreid activiteitenlogboek

Werken in de Private Cloud

2-4-2019

Werken in de Cloud, een veelgehoorde term. Maar wat is dat nu eigenlijk? Simpel gezegd is werken in de Cloud bestanden opslaan en opvragen van een andere plek dan je eigen apparaat.

Van lokaal naar Private
Bij Porton werk je gedeeltelijk in de Cloud. Bestanden worden zowel lokaal als in de Private Cloud opgeslagen. Handig als er tijdelijk geen internetverbinding beschikbaar is. Zo kun je altijd bij je bestanden.

Synchronisatiepakket
Smart Access abonnees hebben toegang tot Cloud Station Drive en DS cloud. Beiden synchroniseren bestanden van je computer, smartphone of tablet met je Private Cloud.


Cloud Station Drive
Er wordt een zogenoemde drive(map) aanmaakt op je computer. Bestanden die je hierin opslaat worden automatisch gesynchroniseerd met je Private Cloud. Wanneer bestanden wijzigt, bijvoorbeeld een Word document, wordt het direct geüpdatet in je Private Cloud. Het mooie daarbij is dat je bestanden ook (veilig) kunt delen met wachtwoord, geldigheidslimiet en toegangslimiet.

DS cloud
Wanneer je ook smartphone en tablet wilt synchroniseren gebruik je DS cloud. Er zijn handige opties beschikbaar die slim omgaan met opslagruimte en dataverbruik, bijvoorbeeld:

 • Alleen bestanden uploaden, downloaden of beide
 • Maximale bestandgrootte voor uploads/downloads
 • Meerdere mappen selecteren voor synchronisatie
 • Alleen synchroniseren via WIFI verbinding

Wil jij ook veilig werken met bestanden in de Private Cloud? Kies dan voor Porton Smart Access.
 

Storing

15-8-2022

Op dit moment ondervinden wij problemen in ons netwerk. We werken er hard aan om het probleem te verhelpen. 

Op dit moment ondervinden wij problemen in ons netwerk. We werken er hard aan om het probleem te verhelpen.  

 

Onze excuses voor het ongemak.

Cloud Station onderhoud

20-4-2017

De komende dagen vindt er noodzakelijk onderhoud plaats aan de Cloud Station service. Hierdoor kan Cloud Station op uw apparaat hinder ondervinden in het verbinden met uw Private cloud.