Inloggen
Nog geen account? Klik dan hier om je aan te melden
Terug naar overzicht

Back-ups maken van Google Drive

Alles over het maken van een back-up van je Google Drive met Porton Cloud.

2 May, 2024

Met deze instructies gaan wij ervan uit dat je Google Drive al op je computer hebt geïnstalleerd. Voordat je een back-up kunt maken naar Porton Cloud dien je eerst FileZilla te installeren. Instructies voor FTP met FileZilla vind je hier.

  1. Klik rechtsonder in je Windows hoofdscherm op het Google drive icoontje. Je kunt deze vinden door op het pijltje omhoog te klikken.
  2. Klik op 'Open Google Drive folder', klik in de adresbalk van het zojuist geopende venster en kopieer de Google drive map locatie.
  3. Ga weer terug naar FileZilla en plak de gekopieerde locatie in de linker kolom achter 'Local site:'
  4. Dubbelklik in de rechterkolom onder 'Filename' op home. Dit is de hoofdmap van je Porton Cloud.
  5. Rechtermuisklik in de rechter kolom en kies 'create directory'. Geef de map een naam, bijvoorbeeld: Backup Google drive.
  6. Dubbelklik op deze map om de map te openen.
  7. Selecteer nu in de linker kolom onder 'Local site' de mappen of bestanden waarvan je een back-up wilt maken. Houd de Ctrl-toets ingedrukt om meerdere bestanden en mappen te selecteren.
  8. Indien je van de hele Google drive map een back-up wilt maken klik je op de map met twee puntjes onder 'Filename' en selecteer je de Google drive map.
  9. Nadat je de gewenste selectie hebt gemaakt sleep je de geselecteerde bestanden naar de rechterkolom in de map 'Backup Google drive'.
  10. FileZilla zal nu de geselecteerde bestanden overzetten naar je Porton Cloud. Je kunt de voortang van het overzetten bekijken in de onderste kolom.

Let op: Het overzetten van bestanden uit Google drive naar Porton Cloud kan veel tijd in beslag nemen. Sluit FileZilla of je computer niet af voordat het overzetten is voltooid.

Inhoudsopgave
Informatie Wegwijzer Nieuws & Updates Over Ons
Vragen Support Privacybeleid Algemene Voorwaarden Verwerkersovereenkomst Geschillencommissie (ODR)

© Porton 2024